Trivsel och ordning

Rökning

Rökning är förbjuden i alla gemensamma utrymmen. Ta hänsyn till dina grannar om du röker på balkongen då lukten skapar obehag hos många. Ta hand om dina fimpar och släng inte dessa på marken.

Grillning

På grund av brandsäkerhet så är det endast tillåtet att grilla med el-grill på balkongen eller uteplatsen. Grilla med försiktighet och tänk på dina grannar.

Husdjur

Som djurägare har du ansvar för att ditt djur inte stör eller förorenar sin omgivning. All rastning bör ske utanför området för allas trivsel. Plocka alltid upp efter ditt djur och ha hunden kopplad på området. Tänk på att många är allergiska mot pälsdjur, visa därför extra hänsyn när du t.ex. tvättar eller borstar ditt djur utomhus. Husdjur är inte tillåtna i våra tvättstugor.

Störande ljud & fest

I ett trapphus måste man acceptera en del från sina grannar, men alltid visa omtanke och anpassa ljudnivån med sunt förnuft. Mellan klockan 22.00-07.00 är det extra viktigt att visa hänsyn mot dina grannar. Ska du ha fest eller göra något som kan störa dina grannar sätt då gärna upp en lapp några dagar innan i trapphuset. Om du blir störd av oljud så räcker det oftast med en trevlig påminnelse till den som stör då man själv ibland inte är medveten om att det påverkar andra. Skulle detta inte hjälpa så kontakta oss. 
Vid utryckningar som konstateras som störningar debiteras den störande hyresgästen för utryckningen. Vid allvarliga eller återkommande störningar riskerar man att bli vräkt.

Skadedjur & ohyra

Några tips för att undvika skadedjur är att inte lämna mat framme och se till att skåp och lådor är fria från smulor. Städning är A och O då djuren inte trivs i rena och torra utrymmen. Skadedjur sprids snabbt och lätt, och har man otur så kan de drabba fler boenden. Om du misstänker att du drabbats av skadedjur, insekter eller ohyra ska du omgående kontakta oss. 

Undvik stopp i avloppet

Frityrolja och matfett får inte hällas i avloppet. Låt matfett och olja svalna innan du slänger det i ditt matavfall. Torka av dina pannor med hushållspapper.

Sophantering

Vi ber alla att respektera och följa de regler som finns angående sophantering. Påsar med hushållsavfall ska vara väl förslutna. Sopor får inte ställas på golvet i trapphusen. Se till att fylla sopkärlen så effektivt det går. 

Matavfall

På återvinningsstationerna finns påsar för matavfall. Egna plastpåsar ska inte användas för matavfall. Det som ska slängas här är allt matavfall.